Krilo Jesenice

Krilo Jesenice - ovo malo mjesto se nalazi u opčini Dugi Rat. Stanovništvo se tu od davnina bavi turizmom i brodarstvom. Smješteno je svega 14 km od drugog po veličini grada u Hrvatskoj i jedne od najpoželjnijih destinacije na Jadranu-Split. Mjesto karakteriziraju osamljene uvale, kupališta pred privatnim kućama i pansionima, a također je poznato po brodovima pa ga često i nazivaju mjestom Onassisa. Ta tradicija starih brodova „salbunjera“, ali i današnjih turističkih jedrenjaka, stara je oko 300 godina. Od zanimljivosti u Krilu Jesenice razgledajte „Trabakule“ (veliki drveni brodovi), kameni spomenik (spomenik u čast Dragi Ivaniševiću, jedan od najvećih Hrvatskih poetičara u drugoj polovici 20.st.) i arheološke nalaze (nađeni u Turskoj peći i Ponistrici te svjedoče o naseljenosti ovog područja još od kamenog doba). Kao i u svakom Dalmatinskom mjestu tako i u Krilu Jesenice tijekom ljetnih mjeseci održavaju se razne fešte na kojima možete uživati u jelu, piću i ugodnoj glazbi. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, biciklizmu, pješačenju, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.

KAKO DO NAS
Idete li iz smjera Zagreba vozite autocestom Zagreb - Split, a kod Splita produžite Jadranskom magistralom prema jugu još 14 km. Putujete li iz smjera Rijeke slijedite Jadransku magistralu do Splita, a potom nastavite još 14 km prema jugu Hrvatske do Omiša. Dolazite li iz Dubrovnika vozite Jadranskom magistralom prema sjeveru i preko Makarske produžite dalje još 40-ak kilometara u smjeru Splita.

Zrakoplovom: Do Splitske zračne luke, potom autobusom, automobilom, taksijem 30 km do Krila Jesenice. Osoblje hotela po dogovoru može doći po vas.