fbpx

Održana druga plivačka utrka i fešta Pozdrav litu 2019.

Pozdrav_litu_2019_hotelkrilo.com_235

Održana druga plivačka utrka i fešta Pozdrav litu 2019.

Danas je u akvatoriju ispred plaže u Krilu Jesenice, u organizaciji Sportske udruge Nova Generacija 7 iz Podstrane i Hotela Krilo iz Krila, održana drugo izdanje plivačke utrke na otvorenim vodama „Pozdrav litu 2019“. Na utrci je nastupilo dvadesetak natjecatelja uglavnom iz lokalnih plivačkih, triatlon te klubova daljinskog plivanja.

Goody bag, poklon koji je dobio svaki natjecatelj i posjetitelj sadržavao je po 1 sapun iz ponude SILVAN cosmetics, 1 vrečicu lavande te 1 bočicu eteričnog ulja TPOa Nautilus te po 2 kupona za 20% popusta na cjeloukupan booking Hotela Krilo te usluge wellnessa, 2 čokoladice, energetski izotonični napitak te osvježavajući gazirani napitak pipi. Osim goody baga svi natjecatelji te posjetitelji su dobili po prigodnu majicu 🙂

Na programu su bile tri dužine i to: 500 metara, 1.500 metara te 3.000 metara. Među sudionicima današnjeg događanja našla su se i neka poznata imena hrvatskog daljinskog plivanja poput Karle Šitić, jedine hrvatske olimpijke u daljinskom plivanju koja je u ovogodišnjem CRO CUP-u zauzela drugo mjesto, zatim Grge Mujana aktualnog pobjednika CRO Cup-a te državnog prvaka na 5.000, 7.500, 10.000 te 16.000 metara, ujedno prvog domaćeg pobjednika Faros maratona nakon više od 30 godina. Uz njih su nastupile i dvije nadolazeće prvakinje: Ivana Prižmić, državna prvakinja na 7.500 m te juniorska i mlađe seniorska prvakinja na 5.000 m te Nina Jokić, trećeplasirana u ovogodišnjem CRO CUP-u te mlađe juniorska prvakinja Hrvatske na 5.000 m.

Budući da su organizatori, hotel Krilo i organizacija Nova Generacija 7, naglasili da u ovom natjecanju neće biti gubitnika, svaki je sudionik dobio majicu te poklon paket.

Za najbrže sudionike utrke na 3.000 m u muškoj kao i u ženskoj kategoriji, Hotel Krilo osiguralo je sljedeće nagrade:
1. mjesto (M/Ž) – 5 noćenja u Hotelu Krilo uz polupansion za dvoje
2. mjesto (M/Ž) – 3 noćenja u Hotelu Krilo uz polupansion za dvoje
3. mjesto (M/Ž) – 2 noćenja u Hotelu Krilo uz polupansion za dvoje

Nakon utrke na 3.000m, 1.500m i 500 metara, plivači, kao i brojna publika, okupili su se ispred hotela Krilo gdje su domaćini pripremili roštilj te su uz glazbenu pratnju benda Nina Herr trio slavili plivačka dostignuća te ispratili ljeto. Organizatori utrke izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem utrke te su najavili nastavak svojih aktivnosti i u slijedećoj sezoni.